Ako sa starať o elektronickú cigaretu, (nie)len v dobe koronavírovej

Elektronickú cigaretu je dobré vždy udržiavať v čistote

Keďže ju držíme celý deň v rukách, alebo ju nosíme vo vreckách, alebo kabelkách, je dobré ju preto udržiavať v čistote, tzn. aspoň jeden krát za deň utrieť vlhkou vreckovkou celý povrch cigarety do sucha.

V ideálnom prípade je dobré si zabezpečiť ochranný obal na e-cigaretu, pokiaľ existuje na váš typ e-cigarety.

Elektronická cigareta a jej výhody

Zápach:

Elektronická cigareta je bez zápachu, nenapáchnu Vám záclony, oblečenie a váš byt či auto bude bez smradľavého zápachu či popola.

Jediné čo je cítiť, je zvolená príchuť a to len u niektorých typov.

Uvoľňovanie splodín pri horení :

Vzhľadom k tomu, že elektronická cigareta nehorí, môžete zabudnúť na zažltnuté záclony, oblečenie, prsty či zuby. Už nebudete musieť chodiť fajčiť na balkón.

Zdravie:

Nevdychujete viac ako 2 000 škodlivých látok, ktoré sa uvoľňujú pri horení tabaku a cigaretového papiera.

Ohľaduplnejšie fajčenie :

Pri fajčení bežnej cigarey vydychujete do svojho okolia ešte značnú časť toho čo vdychujete a ak je niekto vo vašom okolí, potom tieto veci dýcha aj on. Naviac samozrejme dýcha dym, ktorý vychádza priamo z konca horiacej cigarety.

Vyskúšali sme e-cigaretu IQOS

Zistite aké sú jej výhody a nevýhody skôr, než bude neskoro.

V IQOS je použitá rovnaká technológia, ako u ostatných  vaporizérov, teda obsahuje odporový materiál, ktorý je el. prúdom napájaný a tým zohrievaný.

Tento materiál zohrieva keramickú komoru, v ktorej sa nachádza bylina, v prípade IQOS tabaková cigareta HEETS a jej výpary sa vdychujú pomocou filtra.

Túto e-cigaretu však nie je možné použiť s bežnými cigaretami a má to svoj dôvod.

Náplne HEETS totiž okrem tabaku obsahujú aj Glycerín, známu zložku, ktorú obsahuje aj každý e-liquid. Áno, ten Glycerín, ktorý bol nepriamo označený, ako zlý.

Prepočet: aké je množstvo nikotínu pri klasickom a elektronickom fajčení?

Položili ste si už niekedy tieto otázky:

Koľko by som tak asi vyfajčil klasických cigariet, pokiaľ naplním a vyfajčím obsah jedného naplneného clearomizéra?

alebo…….

……koľko by som musel vyfajčiť klasických cigaret, pokiaľ použijem celú jednu fľaštičku o objeme 10ml, aby to bylo približne rovnaké?

Mnohí z Vás už určite nad tým rozmýšľali a snažili sa porovnávať klasické a elektronické fajčenie. Pripravili sme pre Vás tento výpočet, aby to bolo pre Vás jednoduchšie.

Čo by ste mali vedieť o e-liquidoch

Viete čo znamenajú skratky PG a VG?

E-liquid sa väčšinou skladá z 5 zložiek. Okrem vody, arómy a nikotínu musí obsahovať aj propylenglykol (PG) a vegetable glycerin (VG).

Štandardne obsahuje liquid všetky tieto zložky, pričom pomer propylenglykolu a vegetable glycerinu sa môže meniť.

Zatiaľ čo začiatočníkov a striedmejších vaperov poteší skôr e-liquid s vyšším množstvom propylenglykolu, tých náruživejších bude ťahať k liquidom s vyšším množstvom vegetable glycerolu. Prečo?